magisch

Een nieuwe laag borduursel verscheen in corona tijd. Over twee eerder geëxposeerde doeken. Ze spraken klare taal over ‘wortelen’ en ‘een nieuw begin’. In de ruimte van de Adelbrechtkapel vormden ze als vlaggen het decor van een ‘bedank’ritueel met zang en harpmuziek voor de vrijwilligers van de kapel. Het zonlicht door de glas in lood ramen en de schaduwen van de ruisende boombladeren vielen van buiten door de doeken binnen. Alles en iedereen werd even aangeraakt door deze mystieke plek. 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Op de laatste dag van de expositie ‘Kunstlijn 2022’ in het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid zag ik het mooie, in het oog springende doek, van kunstenaar Caroline van den Bemt hangen. Op dit doek een prachtig beeld, gemaakt met uit planten geoogste kleuren verf . Het doek bewoog licht door langslopende bezoekers en kreeg extra aandacht door het binnenvallende daglicht. Caroline vertelde over haar werkwijze,. Er komt heel veel bij kijken om met deze natuurlijke verf, op de voor haar juiste wijze, het doek te kleuren. Er ging een wereld voor me open. Gelukkig was ik nog op tijd om dit prachtwerk te bezichtigen en te bewonderen.

    1. caroline schreef:

      Dank je wel lieve bewonderaarster! Voor degene die meer willen horen over mijn onderzoek met de planten, stuur me een mailtje. In de maand november en december gaan we met kleine groepjes belangstellenden naar de Bloemendaalse Kunstmuur, waar ‘Gouden Sporen’ hangt, daar deel ik mijn kennis tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis Bloemendaal/Overveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *